Valentino Willemyns houdt van een klimparcours

Valentino Willemyns. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Voor de aspiranten is het wielerseizoen ook weer begonnen en dat is niet anders voor de 14-jarige aspirant Valentino Willemyns. De renner van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT heeft intussen al gekoerst in Wevelgem en Waregem en staat zondag normaal gezien aan de start in het nabijgelegen Bellegem.

“In vergelijking met vorig seizoen – mijn eerste seizoen als wielrenner – gaat het alvast een stuk beter. Het lukt nu vooral beter om in het peloton te rijden, wat vorig jaar allesbehalve evident was.”

“Mijn eerste koers van dit jaar reed ik twee weken geleden in Wevelgem, waar ik echt wel tevreden was over mijn wedstrijd. Ik reed er mooi mee in het derde groepje en wist nog de sprint te winnen, waardoor ik 18de werd.”

“In het peloton rijden lukt al een stuk beter dan vorig jaar”

“Vorige zondag koerste ik dan in Waregem en werd als 35ste van de 56 deelnemers geklasseerd. Ik zat niet echt in een grote groep, maar heb mijn wedstrijd wel kunnen beëindigen zonder te worden gedubbeld. Ik kan dus eigenlijk niet klagen, al kan het nog wel een stuk beter.”

“Mijn grote droom is om dit jaar eens te kunnen winnen, maar ik besef wel dat ik daarvoor nog wat meer zal moeten trainen, hoewel ik nu wel al bijna elke dag op de fiets zit”, aldus de leerling aan het VTI Kortrijk.

Koers in Bellegem

Komende zondag start Valentino naar alle waarschijnlijkheid in Bellegem, waar het sowieso een lastige koers belooft te worden. “Dat schrikt me zeker niet af, integendeel. Ik hou juist van een klimparcours. Vorig jaar reed ik al een mooie koers in Bellegem en hield er een goede uitslag aan over, ik hoop dat dit jaar te kunnen herhalen.”

“De mooiste koersen die ik nu al gereden heb, zijn Bury, waar we elke ronde een lange helling moesten oprijden, en Sint-Kornelis-Horebeke, waar we een aantal keer de Haaghoek voor de wielen geschoven kregen. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat het zondag goed zal zijn”, aldus een optimistische Valentino. (RRK)