Trainingsmakkers van Yves Lampaert: "Het was deze winter geen cadeau om naast hem te rijden"

30/03/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 28/03/18 om 20:21

Yves Lampaert (26) won woensdag voor het tweede jaar op rij Dwars door Vlaanderen. En dat onder het goedkeurend oog van zijn trainingsmakkers bij De Melkerie, die hun licht laten schijnen over de kansen van Lampaert in de Ronde en Paris-Roubaix. "Yves kan zondag winnen."

De Melkerie ontstond twee jaar geleden toen vijf renners van Topsport Vlaanderen-Baloise - Tim Declercq, Jonas Rickaert, Stijn Steels, Bert Van Lerberghe en Pieter Vanspeybrouck - een koers in het voorjaar wilden verkennen. Op het einde van de training aten ze nog een belegd broodje en beslisten ze om enkel Yves Lampaert, toen al bij Quick.Step, nog toe te laten. Recent kwam daar ook Jens Debusschere bij. "De naam van onze groep hangt rechtstreeks samen met die bewuste training. Er werd die dag heel wat gezaagd, omdat we het niet eens raakten over het parcours dat we zouden volgen. Een West-Vlaams woord voor zagen en mekkeren is melken. Een paar dagen later was De Melkerie geboren."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!