Trainer Marc Lamberts over Nicolas Cleppe: "Hij moet nog stappen zetten"

09/02/18 om 12:00 - Bijgewerkt om 10:59

Nicolas Cleppe (22) heeft bijna zijn allereerste winter als profveldrijder achter de rug. De Ingelmunsternaar van Telenet-Fidea Lions boekte geen uitschieters, maar toonde zich regelmatig en viel nergens uit de toon. Dat stelt ook zijn trainer Marc Lamberts vast. "Nicolas moet nu wel stappen blijven zetten als hij prof wil blijven."

Marc Lamberts is ook de man achter de Toursuccessen van Jurgen Van den Broeck en begeleidt sinds jaar en dag ook onder meer Wout van Aert. Intussen is hij ook al bijna vier jaar de trainer van Nicolas Cleppe. De Ingelmunsternaar kon vorig jaar, na een uitstekende vierde campagne bij de beloften, zijn handtekening zetten onder een profcontract bij Telenet-Fidea Lions, de ploeg waar hij sinds 2011 al deel van uitmaakt. "Nicolas trekt zijn streng bij de profs, vind ik", stelt Lamberts. "Veel meer kun je er voorlopig niet van verwachten. Wat wel is: als hij prof wil blijven, zal Nicolas stappen moeten blijven zetten. Dat is de logica zelve."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!