Top tien voor eerstejaarsbelofte Yentl Bekaert op het BK

14/01/18 om 12:34 - Bijgewerkt om 12:38

Op de Belgische kampioenschappen veldrijden in Koksijde heeft Thijs Aerts goud veroverd bij de beloften. Op het podium werd hij vergezeld door eerstejaars Toon Vandebosch en Stijn Caluwé. Een andere eerstejaars, Yentl Bekaert uit Passendale, werd beste West-Vlaming op de 9de plaats. Thomas Joseph uit Kemmel was deze week ziek en moest vrede nemen met de 11de plek. Niels Derveaux uit Otegem werd 15de, Nick Van de Kerckhove uit Oostkamp 18de.

Thomas Joseph verscheen als een van de outsiders op de Belgische titel aan de start, maar de Kemmelse vierdejaarsbelofte van Marlux-Bingoal strandde op de 11de plaats, nadat hij lange tijd op plek vijf had rondgereden. "Ik ben deze week ziek geweest", aldus Joseph na afloop. "Hoesten, veel snot... vandaag voelde ik nog niet optimaal. Jammer dat dit weer de week voor het BK moet gebeuren. Het WK in Valkenburg? Op basis van het volledige seizoen hoor ik absoluut thuis bij de betere b...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!