Tomabel-Inofec CT boft met relatief jong bestuur

De plaatselijke Lomme Van den Meerssche (rechts) werd derde. © Foto Coghe
Redactie KW

Afgelopen zaterdag en zondag vond in Tielt de Inofec-Poelbergcross plaats, een mosterdzaadje dat op termijn misschien wel tot een mooie boom kan uitgroeien. “We hadden niet durven hopen dat onze tweede editie zo’n hoge vlucht zou nemen”, aldus Kevin Descan, de tevreden voorzitter van het organiserende Tomabel-Inofec Cycling Team.

Met hun vieren zijn ze: Bart Van Nieuwenhuyse (bezieler), Kevin Descan (organisatie cross), Olivier Rotty en Andy Van Compernolle, stuk voor stuk net boven of onder de 40 lentes jong, een sprankelend kwartet, met algemeen voorzitter Mark Van den Meerssche in steun, dat de meeste wielerclubs hen – zeker qua leeftijd – kunnen benijden. Afgelopen weekend waren ze aan hun tweede jeugdhappening toe. Een tweedaagse met op zaterdag de miniemen, aspiranten en recreanten en op zondag de nieuwelingen, juniores, vrouwen en masters.

“Ruim 500 toeschouwers en 180 renners daagden op en zorgden voor een compleet plaatje, waarmee we enorm blij zijn”

“Ruim 500 toeschouwers en 180 renners daagden op en zorgden voor een compleet plaatje, waarmee we enorm blij zijn”, geniet Kevin Descan (Algemene Bouwwerken) na. “We hadden niet durven hopen dat we onze tweede editie, meteen als het kampioenschap van West-Vlaanderen voor de oudere categorieën, zo’n hoge vlucht zou nemen, met de hoge waardering van de meeste aanwezigen. We zijn ontstaan als een verlengstuk van de jongerencross van Ardooie, die tot drie jaar geleden tien dagen voor de grote donderdagse veldrit werd georganiseerd.”

Tomabel-Inofec CT boft met relatief jong bestuur

“Ja, we zijn ambities”, bevestigt Koen. “Wij willen almaar verder uitgroeien tot een vaste waarde die een steeds attractiever parcours voorschotelt om uiteindelijk in 2020 het kampioenschap van Vlaanderen en in 2022 het kampioenschap van België naar ons te kunnen toetrekken. Van Wielerbond Vlaanderen krijgen wij de nodige steun, maar het mag in de toekomst best iets meer zijn. Wij zullen er sportief heel veel voor teruggeven. We zullen er dan ook alles aan doen om onze accommodatie in haar geheel te verbeteren. De verre parking echter dichterbij brengen dan hij nu is, zal evenwel onmogelijk blijven. Sorry daarvoor. (Bernard Callens)