Tom en Sjoukje fietsen in Zuid-Afrika tegen MS

20/04/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 18/04/18 om 14:31

Tom Vandenbussche en Sjoukje Dufoer leerden elkaar kennen bij de Oostkampse wielertoeristen van De Putters en bereiden zich nu samen voor op de gereputeerde Crocodile Trophy in Australië. De komende week is het wielerkoppel aan de slag in de Zuid-Afrikaanse rittenkoers JoBerg2C in Johannesburg. Via sponsoring willen Tom en Sjoukje geld inzamelen om het onderzoek naar multiple sclerose (MS) te steunen, een ziekte die zes jaar geleden bij de broer van Sjoukje werd vastgesteld.

Tom Vandenbussche en Sjoukje Dufoer, een wielerkoppel van wie het leven leest als een roman, zijn al enkele maanden terug thuis van een onvergetelijk avontuur in Afrika. Ze reden er de Ronde van Ivoorkust. Tom als wielrenner en Sjoukje als verzorgster. Samen met nog een rist West-Vlaamse renners maakten ze van deze wedstrijd een demonstratie door vijf etappes te winnen en drie podiumplaatsen weg te kapen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!