Tom Dumoulin schreef een dankbrief naar Zico Waeytens

06/07/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 05/07/18 om 16:10

Wie wint de 105de Ronde van Frankrijk? pakt Chris Froome zijn vijfde? kunnen Nibali, Quintana, Porte en Bardet hem de baas? Of verrast een outsider? Wie het ook wordt, de eindwinnaar zal sowieso een link met onze provincie hebben. Wij zochten en vonden er 71 bij 19 kanshebbers. Nummer 10: Tom Dumoulin.

Tom Dumoulin schreef een dankbrief naar Zico Waeytens

Wist u dat ...

... Dumoulin in de Kattekoers 2011 met Jelle Wallays in de aanval reed? Hij haalde wel de finish niet. Dat jaar reed Dumoulin, als derdejaarsbelofte bij Rabobank Continental Team, ook de Driedaagse van West-Vlaanderen (31ste) tussen de profs.

... Dumoulin bijna de Vuelta won met Zico Waeytens aan zijn zijde? De Ledegemnaar was in 2015 zijn ploegmaat bij Giant-Alpecin en hielp Dumoulin, ondanks twee valpartijen in de openingsrit, bijna aan eindwinst. Twee jaar later zat Waeytens in de preselectie voor de Giro (die door Dumoulin gewonnen werd), maar werd hij door gezondheidsproblemen thuis gelaten. Beiden kunnen het goed met elkaar vinden. "Ik heb nog een brief van Tom liggen met een dankwoord voor mijn harde werk voor hem." Leuk weetje: in 2011 reden Dumoulin en Waeytens al eens samen in de aanval, in de finale van de Nations' Cup-wedstrijd La Côte Picarde.

... Dumoulin iets heeft met wedstrijden met een passage door West-Vlaanderen? In de Eneco Tour (intussen de BinckBank Tour), met een start in Blankenberge en een vaste ritaankomst in Ardooie, werd hij tweede in 2013, derde in 2014 en winnaar in 2017. Ook in de Driedaagse De Panne-Koksijde (zesde in 2013) en Ronde van België (vijfde in 2013 en tweede in 2014, na een tweede plaats in de individuele tijdrit in en rond Diksmuide) liet Dumoulin al mooie dingen zien.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!