Timothy Dupont wordt leider in de Driedaagse van Duinkerke

10/05/18 om 21:40 - Bijgewerkt op 11/05/18 om 13:23

Nacer Bouhanni (Cofidis) heeft donderdag de derde etappe in de 64e Driedaagse van Duinkerke (cat. 2.BC) gewonnen. Na 171,5 kilometer van Fort-Mahon-Plage naar Eske liet de Fransman in een massasprint Timothy Dupont en de Nederlander Wouter Wippert achter zich. Piet Allegaert finishte als vijfde, Edward Planckaert als tiende. Bredenaar Timothy Dupont wordt leider.

Timothy Dupont wordt leider in de Driedaagse van Duinkerke

© BELGA

Jan-Willem van Schip, Samuel Leroux, Jérémy Leveau en Conor Dunne tekenden al vrij snel voor de vroege vlucht van de dag. Laatstgenoemde kon zo naar hartenlust punten sprokkelen voor het bergklassement, waarin hij zijn leiderspositie verstevigde. Het peloton liet begaan tot het kwartet een voorsprong bijeen had gereden van 4:50. Dan ging in de grote groep het gashendel open bij het Vital Concept van leider Cocquard. De vier vluchters moesten de enige plaatselijke ronde in Eske, van 12 kilometer, ingaan met nog slechts een minuut voorsprong op het peloton, waarin de ploegen van de sprinters alles netjes regelden. Met nog twee kilometer te rijden werden de vier gegrepen, al spartelde Jan-Willem van Schip nog een poosje tegen. Op anderhalve kilometer van de eindmeet was de hectiek compleet en staken de sprinters de neus aan het venster. Bouhanni vlamde in de laatste meters naar voor en hield Dupont van de zege.

Voor de 27-jarige Bouhanni is het de zestigste profzege, de eerste dit seizoen. Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert), ook woensdag al tweede, is de nieuwe leider. De 30-jarige Bredenaar gaat vijf Fransen voor. Bryan Coquard, de vorige leider, is in dezelfde tijd als Dupont tweede, Marc Sarreau op twee seconden derde. Dupont is ook leider in het puntenklassement.

Vrijdag zijn de klassementsrenners aan zet. In de 172,7 kilometer lange vierde etape van Dainville naar Mont-Saint-Eloi krijgen ze vijf hellingen te verteren.

(Belga - foto Bart)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!