Timothy Dupont is eindwinnaar Napoleon Games Cup na achtste plaats in Binche

Timothy Dupont is eindwinnaar. © BELGA
Redactie KW

Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) heeft dinsdag de 31ste editie van Binche-Chimay-Binche, de afsluiter van de Napoleon Games Cup en het Waalse wielerseizoen, op zijn naam geschreven.

Na 197 km haalde Van Poppel het licht afgescheiden voor Belgisch kampioen Yves Lampaert (Quick-Step) en Oliver Naesen (AG2R). Zdenek Stybar (Quick-Step) leek in de slotfase op weg naar de zege in Binche, maar werd binnen de laatste kilometer opnieuw opgeslokt door de voorwacht het peloton. Dat was meteen het sein voor Van Poppel om vol aan te gaan. Op de hellende aankomststrook in Binche kon niemand hem meer bijbenen.

Het is voor de 25-jarige Van Poppel zijn derde seizoenszege na eerdere overwinningen in Halle-Ingooigem – ook een manche van de Napoleon Games Cup – en de eerste etappe in de Ronde van Valencia. De Nederlander is de opvolger van Jasper De Buyst, die vorig jaar zegevierde.

Thuisstad van sponsor Wanty

Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert) sprintte naar een achtste stek en snoept in extremis zo de eindzege in de Napoleon Games Cup af van Sean De Bie (Veranda’s Willems-Crelan). “Het doel was de dagzege vandaag”, stak Dupont, momenteel ook leider in de UCI Europe Tour, na afloop van wal. “Ik zat in de goede ontsnapping in de finale, maar ze namen ons op vier kilometer van de aankomst terug. Ik hoopte nadien nog voor de zege te sprinten, maar dat zat er niet meer in. Uiteindelijk win ik wel opnieuw, net als in 2016, de Napoleon Games Cup. Het is mooi op het podium te mogen in de thuisstad van onze sponsor Wanty.”

Dupont evalueerde vervolgens al even zijn seizoen. “Ik ben tevreden met mijn seizoen, behaalde 35 toptiennoteringen, maar kon slechts één keer winnen. Bovendien was ik regelmatig van het begin tot het einde. Ik heb alle klassiekers gereden en mijn eerste Tour de France.”

Dupont besluit het seizoen met Parijs-Bourges (4/10), Parijs-Tours (7/10) en de Tacx Pro Classic (13/10).

(Belga)

Yves Lampaert: “Van Poppel was sterker”

Yves Lampaert (Quick-Step Floors) slaagde er dinsdag niet in zijn zege van op het BK in juni in Binche nog eens te herhalen in Binche-Chimay-Binche. Hij moest vrede nemen met een tweede plaats achter de Nederlander Danny Van Poppel, waarover Lampaert verklaarde dat hij simpelweg sterker was.

“Toen Zdenek Stybar in de finale werd ingelopen, hebben de Jumbo’s alles op alles gezet voor hun sprinter Groenewegen en voor Van Poppel. En dat bleek de juiste tactiek“, meent Lampaert. “Voor mij was het leuk om terug in Binche te zijn na het BK en ik ben tevreden dat ik opnieuw een goed resultaat kon neerzetten. Al voel ik ook ontgoocheling omdat ik zo dicht bij de zege kwam.”

Lampaert onderstreepte met een tweede plaats dat de omgeving van Binche hem goed ligt. “Ik wil benadrukken dat mijn succes op het BK in juni geen toevalstreffer was. Ik was sterk die dag, en ook vandaag voelde ik me sterk. Ik heb zeker alles geprobeerd, maar er was er eentje sterker.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier