Timothy Dupont hoopt op top vijf in de sprint

05/07/18 om 14:52 - Bijgewerkt om 14:52

Timothy Dupont (30) maakt zijn debuut in een grote ronde. De renner van Wanty-Groupe Gobert moet zich tonen in de massasprinten in de komende Ronde van Frankrijk. "Ik zal me een weg moeten zoeken in de sprints", beseft hij. "In het zog van een andere sprinter meeschuiven en dan mijn kans gaan."

Timothy Dupont hoopt op top vijf in de sprint

Timothy Dupont maakt zijn debuut in een grote ronde. © BELGA

Wanty-Groupe Gobert trekt met twee sprinters naar de Tour. Naast de Italiaan Andrea Pasqualon, dit jaar al goed voor vier overwinningen (twee ritzeges en de eindwinst in de Ronde van Luxemburg en de GP Plumelec), mag ook Timothy Dupont zijn kans gaan in de sprint.

"We zullen goede afspraken maken", aldus de West-Vlaming. "Dat zal afhangen van dag tot dag. In een sprint bergop, echt een 'muur', is hij aan zet. Op de vlakke aankomsten zal ik eerder mijn ding doen."

Opboksen tegen sprintbommen

Dupont verzamelde dit jaar al een rist ereplaatsen, maar een overwinning zat er nog niet in. In de Tour moet hij opboksen tegen Fernando Gaviria, Mark Cavendish, Peter Sagan, Marcel Kittel, André Greipel, Dylan Groenewegen en andere sprintbommen. "Dat zijn grote namen", weet hij.

"En zij doen beroep op een treintje. Ik zal ergens moeten aanpikken en hoop dan een dichte ereplaats uit de brand te slepen. Op die manier lukte het me twee keer in de Ronde van België om een vierde plaats te pakken. Dat moet ik nu ook proberen. Hilaire Van der Schueren gelooft erin dat ik hier top vijf kan rijden en zelf denk ik ook dat ik daartoe in staat ben. Groenewegen en Gaviria heb ik in het verleden al geklopt, dus ik moet wel vertrouwen hebben. Ik denk dat ik hier ook op het hoogste niveau kan meedoen."

Geen druk of stress van de ploeg

Zenuwachtig is hij naar eigen zeggen niet. "De Tour is een groots gebeuren", weet hij. "Dat merk je nu al met de vele media-aandacht, maar nerveus ben ik niet. Er is ook geen druk of stress van de ploeg. We mogen doen wat we willen, moeten ons in de eerste plaats tonen en ons best doen. Als je op zo'n manier kan koersen, relaxed, dan komen de resultaten wel. Bij een massasprint komt ook veel geluk kijken: 50 procent, en voor de andere helft moet je gewoon zelf goede benen hebben. Hopelijk is dat geluk hier ook aan mijn zijde", besluit Dupont.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!