Timothy Dupont derde in Clasica de Almeria

12/02/18 om 08:26 - Bijgewerkt om 08:25

Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) heeft zondag de 33e editie van de Clasica de Almeria (cat. 1.BC) gewonnen. De 23-jarige Australiër sprintte na 185,1 kilometer sneller dan de Nederlander Danny van Poppel en Timothy Dupont.

Timothy Dupont derde in Clasica de Almeria

© BELGA

Maxim Belkov, Diego Rubio, Axel Journiaux, Rob Britton, Cristian Rodriguez, Marc Buades en onze landgenoot Dries De Bondt kozen voor de vroege vlucht en reden 4:30 bonus bij elkaar, waarna de sprintersploegen Mitchelton-Scott en LottoNL-Jumbo begonnen te jagen.

Met Rubio werd de laatste vluchter opgeraapt op 30 kilometer van de streep, waarna het peloton in de lokale rondes in stukken brak. Met slechts een tachtigtal 80 renners trokken ze richting finish en die groep werd door een valpartij in de finale nog wat uitgedund. Pas op 2 kilometer kwam alles weer bijeen. Ewan boekte met gemak zijn tweede zege van het seizoen, na ritwinst in de Tour Down Under (WT). Hij volgt op de erelijst de Deen Magnus Cort Nielsen op.

(BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!