Tim Declercq: "Bardet die wint, het zou niet slecht zijn"

06/07/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 04/07/18 om 19:15

Tim Declercq: "Bardet die wint, het zou niet slecht zijn"

Tim Declercq. (Foto Belga) © BELGA

Wat is je oudste Tourherinnering?

"Ik was een enorme Ullrich-fan. Een heel pijnlijke herinnering voor mij is zijn instorting in de Tour van '98, toen Pantani hem op minuten reed."

Je favoriete Tourrenner als kind?

"Ullrich. Waarom? Soms kun je zoiets niet uitleggen. Dat grote verzet bergop, die guidon vanonder... En elk jaar weer hoopte je: hij zal zich nu toch eens verzorgd hebben."

Wat is je favoriete of meest gevreesde Tourcol?

"Ik begrijp niet dat iemand een col als favoriet kan hebben. Maar op training kan ik er wel van genieten. De Croix-de-Fer vind ik bijvoorbeeld wel een leuke klim."

Wie wint dit jaar de Tour?

"Bardet. Het zou niet slecht zijn voor de rust in het Tourpeloton en bij het Franse publiek. Als Froome eerste staat en Bardet tweede, vrees ik voor de gevolgen."

Welke sprinter zal verbazen?

"Ik zal chauvinistisch zijn: Gaviria."

Wie wint de kasseienrit?

"Naesen zal bij Bardet moeten blijven. Neem dan maar Gilbert."

Leuk weetje

In Paris-Roubaix voor beloften in 2011 moest Yves Lampaert in dienst rijden van Tim Declercq, zijn ploegmaat bij Soenens-Germond en deze Tour zijn kamergenoot. Door een breuk in het peloton moest Declercq echter 50 km alleen rijden. Hij was dus toen al 'El Tractor'.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!