Thomas Joseph zal zich vermannen

09/02/18 om 12:00 - Bijgewerkt om 11:00

Thomas Joseph (21) heeft al betere tijden gekend, want hij zit nog steeds in zak en as omwille van zijn niet-selectie voor het WK in Valkenburg. Toch laat de Kemmelnaar de moed niet zakken. Volgende winter wil hij terugvechten en (andermaal?) tonen dat hij profwaardig is.

"Voor het WK werd ik afgerekend op mijn teleurstellend kampioenschap van België", zucht Thomas. "Men moet evenwel de omstandigheden bezien: ik werd de voorafgaande donderdag ziek, zette op zondag toch aan in Koksijde waar ik goed startte maar vanaf de derde ronde een terugval kende met een ondermaatse elfde plaats als gevolg. Ik briefte bondscoach Sven Vanthourenhout, die mij selecteerde voor de Wereldbeker in Nommay. Een bloedanalyse bracht een luchtwegeninfectie aan het licht en mijn dokter raadde mij aan om Nommay over te slaan, wat ik dus deed. De bondscoach stelde mij de woensdag gerust, maar de maandag daarop stortte mijn wereld in toen Sven mij meldde dat ik voor Valkenburg slechts als reserve was weerhouden en dat in het voor mij zo cruciale laatste WK als belofte. Ik had er veel van verwacht en verkeerde in topconditie....

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!