Thibau Nys wint Superprestigecross Ruddervoorde bij de nieuwelingen

Thibau Nys klopt medevluchter Van Campenhout in de spurt. © Foto Coghe
Redactie KW

Zondagochtend om 9.30 uur ging de eerste wedstrijd van de Superprestige van start op de gloednieuwe start- en aankomststrook op de weide Pyfferoen in Ruddervoorde. Al in de eerste ronde kwamen nationaal kampioen Thibau Nys en Jetze Van Campenhout aan de kop, met in de achtervolging een ruime kopgroep.

In de eerste pasage door de zandbak fietste Thibau Nys vlot door, terwijl Jetze Van Campenhout de laatste meters van de fiets moest. Op het einde van de eerste ronde had het tweetal een voorsprong van 26 seconden op de achtervolgers met Tibor Del Grosso, Ugo Ananie, Jado Bleyenberg, Lukas Van Der Vleuten, Jelle Harteel, Steyn Willemsen en Yorben Lauryssen.

In de volgende ronden konden de zeven achtervolgers even terugkomen maar een korte versnelling van het duo Nys en Van Campenhout was genoeg om de definitieve kloof te slaan. Halfweg de laatste ronde plaatse Jetze Van Campenhout een aanval maar bij het opdraaien van de aankomststrook kwamen de twee leiders zij aan zij naar de aankomst. In de spurt toonde Thibau ‘zoon van’ Nys zich de sterkste.

Yorben Lauryssen derde

In de achtervolgende groep was Yorben Lauryssen de sterkste, de Jabbekenaar werd derde. “Ik ben tevreden met mijn derde plaats hier in Ruddervoorde. Nys en Van Campenhout sloegen al snel een kloof maar ik heb het verschil kunnen dichtrijden in de tweede en derde ronde. Dan heb ik mij een beetje laten wegduwen naar achter, net op het moment dat die twee een demmarage plaatsten en wegreden van ons. Gelukkig kon ik tijdens de laatste ronde als eerste van de achtervolgers door de zandbak rijden en een tiental meters voorsprong nemen op de rest en dan de derde plaats behouden tot aan de finish”, aldus Yorben Lauryssen.

(GS – foto Coghe)