Terpstra: "Harelbeke is goed, dit is beter"

01/04/18 om 19:38 - Bijgewerkt om 19:37

De 33-jarige Niki Terpstra heeft na Parijs-Roubaix van 2014 nu met de Ronde van Vlaanderen zijn tweede monument binnen. De Nederlander won onlangs ook nog de E3 Harelbeke.

Terpstra: "Harelbeke is goed, dit is beter"

© BELGA

"Ik heb als jonge renner altijd van Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen gedroomd. Vandaag staan ze alle twee op mijn palmares", straalde Niki Terpstra. "Op de Oude Kwaremont trok ik in mijn eentje naar de kopgroep toe en wist dat ik hen onmiddellijk achter mij moest laten. Ik ben dan met volledige inzet doorgegaan en wist dat ik niet mocht verzwakken omdat er achter mij fel jacht zou gemaakt worden. Ik ben bijzonder trots op mijn prestatie."

Terpstra: "Harelbeke is goed, dit is beter"

© BELGA

Het werd na de E3 Harelbeke meteen een tweede WorldTourzege dit seizoen voor de Nederlander. "In de E3 Harelbeke was het al mooi, maar het werd nog beter vandaag", vervolgde Terpstra. "In de afdaling van de nieuwe Kwaremont zat ik alleen in de wind. Pedersen kwam nog fel opzetten waardoor ik nooit mocht vertragen. De laatste tien kilometer was het echt doodgaan. Ik was alsmaar aan het vragen hoeveel voorsprong ik had want ik was echt niet zeker van mijn stuk. Ik kreeg in mijn oortje door dat ik zou winnen en dan viel er een pak last van mij af. Ik heb nu de twee mooiste koersen van het voorjaar gewonnen."

(Belga - foto's Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!