Team Atom 6 Bikestore: triatlon, wielrennen én mountainbike

(foto SM)
Stijn Moerman

In de loods van BOM Brewery in Rumbeke stelde Team Atom 6 Bikestore zijn kern voor het nieuwe seizoen voor. Het team van Alexander Labbe bestaat zowel uit een triatlon-, mountainbike- en wielerafdeling en wil in een plezante sfeer mooie resultaten boeken.

De drie verschillende sporttakken van Team Atom 6 Bikestore kregen dit jaar een team leader toegewezen. Voor triatlon is dat Tom Veranneman uit Roeselare, voor de mountainbikers Giovanni Degroote uit Roeselare en in het wielrennen Benito Victoor uit Koolskamp. “Toen Alexander mij vorig jaar belde om bij het team te komen, zag ik dat eerst niet zitten”, lacht Tom Veranneman. “Maar na een gesprek was ik meteen overtuigd. We kenden een mooie seizoen, met sterke prestaties van onder meer Whytic Priem, Matthias Allegaert en Deborah Ghyselen, maar van een team was er nooit echt sprake. Daarom besloten we het dit seizoen over een ander boeg te gooien en hebben we per sporttak een team leader aangesteld. Er kruipt heel wat tijd in, maar het is enorm plezant. We bieden onze leden verschillende trainingspakketten aan en lassen ook geregeld gezamenlijke trainingen in om het groepsgevoel te versterken.”

Ik hoop dat we dit seizoen de goede lijn kunnen doortrekken en daarvoor rekenen we vooral op Whytic Priem

(foto SM)
(foto SM)

“Ik hoop dat we dit seizoen de goede lijn kunnen doortrekken en daarvoor rekenen we vooral op Whytic Priem. Hij is het seizoen goed begonnen met een zege in Westrozebeke en zal nog wel een stap zetten. Daarnaast hebben we sterke jongens zoals Gianni Vanhooren, Kris Coddens, Jeffrey Sanders en Barbara De Busschere, die hoopt op een ticket voor Hawaï. Daarnaast nemen we ook voor het eerst deel aan het BK ploegentriatlon in Doornik.”

Samen op Zwift

De wielertak van het team ligt dit seizoen in de handen van Benito Victoor. “Met de koersploeg proberen we zoveel mogelijk samen te trainen”, zegt Benito. “Het is soms van hot naar her rijden om iedereen op te pikken, maar het lukt en iedereen komt na een stevige training weer goed thuis. En bij heel slecht weer rijden we samen op Zwift. Het familiale aspect primeert bij ons. Vorig seizoen hebben we het al niet slecht gedaan met onze ploeg en dit jaar zijn we nog versterkt in de breedte, met onder meer twee oudere renners die meer dan hun mannetje staan in hun categorie. Belgisch kampioen Rony De Vos heeft dit jaar zelfs al een koers gewonnen. Zoals we vaak zeggen: een oude vos verleert zijn streken niet. Hopelijk kan iedereen zich dit jaar manifesteren en kunnen we samen veel plezier beleven.”

Vorig seizoen hebben we het al niet slecht gedaan met onze ploeg en dit jaar zijn we nog versterkt in de breedte

(foto SM)
(foto SM)

Fungedeelte

De derde tak is het mountainbiken onder leiding van Giovanni Degroote. “We zijn een beetje het funteam”, aldus Gio. “Prestaties zijn ondergeschikt. We willen ons vooral amuseren. Niets plezanter dan door de modder te ploeteren. (lacht) In het poetsen achteraf moeten we dan iets harder ons best doen om het plezier terug te vinden. Met ons team geven we ook verschillende mountainbike-initiaties voor de jeugd, waarmee we onze sport willen promoten. Daarnaast nemen we deel aan de 24 uur MTB, waar we ook snoep verkopen ten voordele van Kloen en op 21 juni wachten de 90 km en 4.000 hoogtemeters van Malmedy. Maar eerst rijden we op 6 april de Ronde van Vlaanderen. Een zware uitdaging die we aangegaan zijn, maar die we dankzij Forme tot een goed einde willen brengen.” (SM)

Prestaties zijn ondergeschikt. We willen ons vooral amuseren. Niets plezanter dan door de modder te ploeteren

(foto SM)
(foto SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier