Svenerick Haenebalcke klaar voor zomermaanden

Svenerick Haenebalcke. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Met een 69ste plaats in de interclub van Geluwe trapte vierdejaarsbelofte Svenerick Haenebalcke (22) zijn tweede seizoenshelft af. De jonge renner zit al jaren in het wielerpeloton, maar brandt nog steeds van de ambitie. “Mijn ultieme droom is om eens te winnen.”

Dinsdag behaalde Svenerick een 69ste plaats in de interclub van Geluwe. Een degelijk resultaat, maar toch blikt hij met gemengde gevoelens terug op zijn wedstrijd. “Ik ben wel tevreden, maar er zat meer in”, opent Svenerick. “Al vroeg in de wedstrijd kreeg ik af te rekenen met een lekke band. Ik moest lang achtervolgen tussen de volgwagens, maar toch kon ik opnieuw aansluiten bij het peloton. Ik voelde me nog goed, maar de beslissende vlucht was al weg. Dus het resultaat kon beter, maar ik ben blij met het gevoel dat ik heb op de fiets.”

Tips Jonathan Breyne

Met de interclub in Geluwe begon Svenerick aan zijn tweede seizoenshelft. Over zijn eerste gedeelte van het seizoen is hij best tevreden. “Ik behaalde een aantal verre ereplaatsen”, gaat Svenerick verder. “Ik merk dat ik sterker ben geworden. Het gevoel zit goed en dat wil ik nu vooral bevestigen.” Svenerick wil graag eens top tien rijden. Hij beseft dan ook goed wat hij beter moet doen om dichter te eindigen. “Ik ben een enorm attractieve renner. Ik val vaak aan, maar ik mis altijd net de juiste ontsnapping. Van mijn ploegmaat Jonathan Breyne krijg ik dan ook veel tips hierover. Hij heeft tonnen ervaring en kan de wedstrijd lezen als de beste. Met zijn tips en dat tikkeltje geluk moet het lukken om vanaf nu meer mee te zitten in de goede vlucht.”

“Het heuvelachtige parcours in Frankrijk moet me liggen. Ik heb er zin in”

Nu zondag start Svenerick in een Franse interclub in de omgeving van Rouen. Na zijn geslaagd optreden in Geluwe kijkt hij dan ook met vertrouwen uit naar dit weekend. “Het heuvelachtige parcours moet me liggen. Ik heb er zin in.” Svenerick zit al jaren in het peloton. Ambities om prof te worden heeft hij niet meer. Wielrennen blijft vooral zijn passie. “Ik werk als verkoper bij Fashion for Cycling. Dankzij mijn samenwerking met Matthias Boetens van Pulso kan ik het perfect combineren. Door mijn job heb ik net iets meer rust nodig en Matthias houdt daar rekening mee. Sinds ik met hem samenwerk, voel ik me gewoon veel beter op de fiets. Welke dromen ik nog heb? Mijn ultieme droom is om eens een wedstrijd te winnen. Als winnaar over de meet komen en je handen in de lucht steken, dat moet zo’n kick geven. Daarom blijf ik hard werken en wie weet lukt het ooit eens”, besluit Svenerick. (SD)