Stijn Steels en Jonas Rickaert: eerste West-Vlaamse duo in Gentse zesdaagse sinds ... 1980

09/11/18 om 08:00 - Bijgewerkt om 10:05

Dinsdag trekt in het Kuipke de 78ste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent zich op gang. Het wordt een speciale editie, want voor de eerste keer in 38 jaar (!) verschijnt een West-Vlaams duo aan de start. In 1980 waren dat Dirk Baert en Marc Renier, ditmaal zijn Jonas Rickaert (24) en Stijn Steels (29) aan zet. "We mikken op de individuele nummers."

Het is daags na Allerheiligen als we in Bar Julien, op het gezellige binnenplein van De Munt in Roeselare, met Jonas Rickaert en Stijn Steels hebben afgesproken. Beiden hebben eerder op de dag al de nodige trainingskilometers afgehaspeld. Hoewel, voor Steels geldt dat niet helemaal. De Meulebekenaar reed één keer te veel lek, zocht tevergeefs naar een fietsenmaker die de brug niet maakte en moest finaal zijn vriendin optrommelen om hem in de buurt van Gistel uit de nood te komen helpen. De wegkapitein bij Veranda's Willems-Crelan, in 2019 bij Roompot-Charles fronst gespeeld zijn wenkbrauwen. "Straks mag ik dus nog mijn rollen op." Rickaert grijns. "Dat wordt leuk!"
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!