Stijn Devolder en Zico Waeytens eren Michael Goolaerts bij start Brabantse Pijl

11/04/18 om 15:15 - Bijgewerkt om 16:40

De start van de 58ste editie van de Brabantse Pijl, op de Grote Markt van Leuven, stond woensdag in het teken van Michael Goolaerts, die zondag het leven liet op de kasseistrook van Briastre in Parijs-Roubaix. Er werd voor het vertrek van de wielerklassieker onder andere een minuut stilte gehouden.

Stijn Devolder en Zico Waeytens eren Michael Goolaerts bij start Brabantse Pijl

Stijn Devolder (tweede van links) aan de start van de Brabantse Pijl. © BELGA

De gehele ploeg van Veranda's Willems-Crelan werd ook als allerlaatste team op het startpodium geroepen. De deelnemende renners van de ploeg in rouw werkten op de eerste rij de geneutraliseerde start af en daarna werd, onder luid applaus, de start gegeven van de wielerklassieker, de eerste in het rijtje van de klimkoersen in het voorjaar.

De renners en omkadering van Veranda's Willems-Crelan verzamelden maandag in een hotel in Aarschot. Daar werd gepraat over het intrieste wat Michael Goolaerts overkwam op weg naar Roubaix. "Het is een manier om alles stilaan te kunnen plaatsen en het verwerkingsproces op te starten", stelde teammanager Nick Nuyens toen. Iedereen betrokken bij het team droeg woensdag een zwarte rouwband met daarop de insigne 'Michael Goolaerts 24/07/1994-08/04/2018 #ALL4GOOLIE'. Op de volgwagens en camper van de ploeg ook de opdruk #ALL4GOOLIE.

Zico Waeytens rijdt woensdag de Brabantse Pijl.

Zico Waeytens rijdt woensdag de Brabantse Pijl. © BELGA

Aan het startpodium op de Grote Markt van Leuven, waar de teams werden voorgesteld aan het opgekomen publiek, weerklonk geen muziek. Wel werden er interviews afgenomen met enkele deelnemende renners.

Als laatste was Veranda's Willems-Crelan aan de beurt om voorgesteld te worden. Alle renners van het team verschenen op het startpodium en ook aan de startlijn. Om 12.30 uur mochten Sean De Bie, Dries De Bondt, Zico Waeytens, Elias Van Breussegem, Arjen Livyns en de Nederlander Huub Duyn, zij de die Brabantse Pijl rijden, na een knuffel van hun teamgenoten op de startlijn de parade rond Leuven voorgaan op de eerste rij. Wat later werd de meute op gang gevlagd door koersdirecteur Pascal Demol.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!