Steven Kruijswijk verbaasde ooit in Gent-Staden

06/07/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 05/07/18 om 16:15

Wie wint de 105de Ronde van Frankrijk? pakt Chris Froome zijn vijfde? kunnen Nibali, Quintana, Porte en Bardet hem de baas? Of verrast een outsider? Wie het ook wordt, de eindwinnaar zal sowieso een link met onze provincie hebben. Wij zochten en vonden er 71 bij 19 kanshebbers. Nummer 12: Steven Kruijswijk.

Steven Kruijswijk verbaasde ooit in Gent-Staden

© BELGA

Wist u dat ...

... Kruijswijk bij de juniores ooit geklopt werd door wijlen Frederiek Nolf? In de openingsrit van de Ster van Bladel 2005 maakten beiden deel uit van een kopgroep van tien. Kruijswijk werd derde, net voor Wout Poels. Een week later miste Kruijswijk in Gent-Menen de juiste ontsnapping, maar samen met drie renners, onder wie Menenaar Sven Bogaert, reed hij nog naar de kopgroep.

... Kruijswijks eerste koers als belofte Gent-Staden was? Meer zelfs, hij werd dertiende in het gezelschap van Gerdy Ververken. Joost van Leijen won voor Wesley Van Speybroeck en Michel Vanhaecke.

... Kruijswijk ooit ploegmaat van Klaas Lodewyck was? Ze reden in 2008 voor Rabobank Continental.

... Kruijswijk in 2009 het EK voor beloften in Hooglede reed? In de tijdrit werd hij zesde.

... Kruijswijk sinds 2013 altijd door een West-Vlaming omringd werd? Sep Vanmarcke vier jaar lang en Floris De Tier sinds 2017.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!