Steffi Derveaux, vriendin van Xandro Meurisse: “Ik ben jarig, dus gaan we sowieso uit eten”

Tom Vandenbussche

Steffi, stel jezelf eens voor.

“Ik ben Steffi Derveaux, 25 jaar en ik woon in Zwevegem met mijn vriend Xandro Meurisse. Ik fiets nog altijd, maar niet meer in competitie. Andere hobby’s zijn creatief bezig zijn, koken en met Xandro een koffietje met een stukje taart gaan eten. Ik word ook mama, dus wandelen met de buggy zal eveneens een van mijn hobby’s worden.”

Hoe werden Xandro en jij een koppel?

“Ik ken Xandro al heel lang. Hij was aspirant en reed als crosser bij de LRC, waar ik voor mijn papa supporterde. Als aspirante begon ik te mountainbiken in competitie, waardoor ik Xandro tot mijn 20ste niet meer terug zag. Tot we op de Koppenbergcross elkaar weer zagen en via Facebook contact zochten. En toen heeft onze masseur, Marcel van Belleghem, een belangrijke rol gespeeld. Xandro babbelde tegen Marcel over mij, ik deed net hetzelfde over hem, met als gevolg dat we voor of achter elkaar op afspraak werden geplaatst. Uiteindelijk gingen we samen fietsen en werden we op 8 december 2012 een koppel.”

Ik word mama, dus wandelen met de buggy zal ook een van mijn hobby’s worden

Wat zijn de voor- en nadelen van een relatie met een wielrenner?

“Het is plezant dat Xandro soms veel thuis is, maar hij is ook veel weg. Dat zorgt er wel voor dat we elkaar kunnen missen en ernaar verlangen om elkaar terug te zien.”

Hoe houden jullie contact als Xandro weg is?

“We skypen één keer per dag. Ik overdrijf daar niet graag mee, want tenslotte is hij ook aan het werk. Berichtjes sturen doen we wel vaker.”

Vieren jullie Valentijn? En zo ja, hoe?

“Voor het zesde jaar op rij is Xandro dan niet thuis… Maar de dag ervoor ben ik jarig en dus gaan we uit eten.”

Wat wens je Xandro dit seizoen toe?

“Een seizoen zonder pech waarin hij kan doorgroeien en eens wint, zodat ons kindje mee op het podium kan.”