Siebe Mortelé heeft zijn groeispurt nog niet ingezet

Siebe Mortelé verscheen ook aan de start in Veldegem. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Siebe Mortelé zal er zondag in zijn bijna thuiskoers in Zerkegem helaas niet bij zijn. Dan maakt hij met zijn ouders de jaarlijkse zomerreis.

Koersen in eigen regio ligt Siebe anders wel. In Westkerke, nog korter bij zijn Roksem dan Zerkegem, won hij tweemaal en dit jaar werd hij in die tijdelijk naar Oudenburg overgehevelde koers negende ondanks de sterke bezetting. Nog beter deed hij in Waregem en in het kampioenschap van West-Vlaanderen in Rumbeke. In Rekkem glunderde hij zelfs op het podium met Mathijs Van Strijthem en Nicholas Aernouts als gezellen.

Inhaalbeweging

“Toch is het allemaal niet meer dan te relativeren spielerei”, waarschuwt papa Kris, zijn trekkend voorbeeld die hij thuis zag uitpakken op de rollen en met wie hij naderhand al eens mee de weg optrok. Kris is leerkracht in het vijfde en zesde leerjaar en was een heel bescheiden koersende tiener.

“De prominente rol, die Siebe als miniem vervulde en bekroonde met enkele overwinningen, blijft voorlopig uit bij de aspiranten”, vervolgt Kris. “In tegenstelling tot zijn meeste leeftijdsgenoten heeft hij zijn groeispurt nog niet ingezet. Dat is niet erg. Uitgesteld is niet verloren en zal op termijn uitmonden in een inhaalbeweging, die een fraaie opmars inluidt”, aldus nog Kris.

“Het veldrijden is een ideale winterse invulling die zijn basisconditie consolideert”

“Begin september is er de wedstrijd in Gistel, waar Siebe nog eens hoopt uit te pakken”, blikt Kris vooruit. “Daarna is er stilaan de omschakeling naar het veldrijden, wat hij niet zo graag doet vanwege de ontmoedigende startorde die hem meteen uittelt voor een mooi resultaat. Toch sta ik erop dat hij het veldrijden niet laat vallen: het is een ideale winterse invulling die zijn basisconditie consolideert.”