Shari Bossuyt, Jonas Rickaert en Saartje Vandenbroucke sluiten BK piste af in stijl

31/12/17 om 13:44 - Bijgewerkt op 01/01/18 om 17:27

De Belgische pistekampioenschappen in Gent zijn een succes voor de West-Vlamingen geworden. Tijdens de laatste twee dagen werden nog zeven medailles, waarvan vier gouden, aan de oogst toegevoegd. Thibo Destatsbader uit Lendelede veroverde goud in de sprint, terwijl op de slotdag Shari Bossuyt uit Bellegem, Jonas Rickaert uit Sint-Eloois-Vijve en Saartje Vandenbroucke uit Hollebeke het omnium in hun categorie naar hun hand zetten.

Vrijdag stond in alle categorieën de sprint op het programma. Bij de dames juniores behaalde Shari Bossuyt haar zesde gouden medaille, terwijl Thibo Destatsbader bij de heren juniores het laken naar zich toe trok. De Lendeledenaar, die zo de afscheidnemende Tieltse Renners een mooi eindejaarsgeschenk schonk, wordt komend jaar in principe de vaste Belgische pion in de sprint voor de internationale pistekampioenschappen bij de juniores. Ter vervollediging: Jade Lenaers uit Markegem voegde in de sprint, waarin ze het onderspit moest delven tegen Bossuyt, een derde BK-medaille aan haar palmares toe, terwijl Dominik Litvinov uit Otegem bij de juniores brons behaalde, nadat hij in de kwartfinale Giel Barbry uit Torhout na een betwistbare sprint had uitgeschakeld.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!