Shari Bossuyt hoopt op ereplaats in wegrit

© (Foto Belga)
Redactie KW

Shari Bossuyt vertegenwoordigt de Belgische selectie donderdag in de WK-wegrit bij de dames junioren. Ze werd als enige geselecteerd door bondscoach Ludwig Willems. “De spoeling is zeer dun in België, ik ga niet selecteren om te selecteren, enkel Shari was een selectie waardig.”

Bossuyt is een lichtpunt bij de Belgische junioren. Ze veroverde de Belgisch titel zowel in de weg- als in de tijdrit, behaalde zeven Belgische titels op de piste en knalde ook drie keer naar zilver op het EK piste afgelopen zomer. In de tijdrit reed ze maandag naar een achttiende plek, een tegenvallend resultaat na haar achtste plaats vorig jaar, maar bondscoach Willems wist het wel te plaatsen. “Shari stuit op een zeer sterke generatie. Vorig jaar werd ze achtste op anderhalve minuut van goud, nu eindigt ze op 1:10 van goud, maar levert dat een achttiendde plaats op. Dat wil zeggen dat het niveau heel hoog ligt. Ze heeft gestreden in de tijdrit, nu verleggen we de focus naar de wegrit.”

Enige Belg

Ook daar is Bossuyt de enige Belgische deelnemer. “De spoeling is zéér dun”, stelt Willems. “Je kan maar vissen in de vijver die je hebt. Kijk gewoon eens naar de startlijsten van het BK meisjes junioren en nieuwelingen en je weet voldoende met slechts een 35-tal deelneemsters. Ik mag al blij zijn dat Shari internationaal meespeelt. Ik ga ook niet selecteren om te selecteren, het niveau van de andere Belgische meisjes is gewoon niet goed genoeg en op een WK ben je om te presteren, niet om de hoop te vullen.”

“Natuurlijk zou het plezant zijn als er nog wat Belgische meisjes waren geselecteerd”, zegt Bossuyt daar zelf over. “Nu koers ik helemaal alleen, maar het is wat het is. Ik ga proberen om voortdurend bij de eerste tien, vijftien meisjes te rijden in het peloton en dan zie ik wel hoe de wedstrijd loopt. Verwacht niet dat ik meedoe voor de medailles, maar een ereplaats zou wel mooi zijn.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier