Serge Pauwels blijft dromen van ritzege in de Tour

05/07/18 om 16:57 - Bijgewerkt om 16:55

Serge Pauwels (34) begint zaterdag aan zijn vijfde Tour de France. Bij Dimension Data krijgt hij net zoals de voorbije jaren een vrije rol en mag hij zijn kans gaan in de berg- of overgangsritten.

Serge Pauwels blijft dromen van ritzege in de Tour

In 2017 werd Pauwels 19de in het eindklassement van de Tour. © BELGA

Pauwels was één keer zeer dicht bij ritwinst, in 2016 werd hij tweede achter Thomas De Gendt op de Mont Ventoux. "Het blijft mijn ultieme droom om een rit te winnen", zegt hij. "En ik hoop dat de dingen eens in mijn voordeel uitdraaien. Ik moet het gewoon blijven proberen en dat moet ik doen door mee te gaan in een ontsnapping. Ik moet niet veel aan mijn recept veranderen: blijven aanvallen en hopen dat ik eens raak schiet. Ik voel me goed en ben hoopvol dat ik nog steeds goed kan presteren en in staat ben om ooit een rit te winnen in de Tour", klinkt het.

Belangrijke eerste week

"Het wordt zaak om de eerste week zonder kleerscheuren door te komen. De weersvoorspellingen zijn goed, het wordt lekker warm en droog weer, tot en met Roubaix. En na de rustdag hoop ik mijn ding te kunnen doen in de tweede en derde week. Hopelijk winnen we de eerste week eens met Mark Cavendish. Dat neemt de druk ook weg bij de ploeg, sponsors en andere renners."

Delen

Ik moet het gewoon blijven proberen en dat moet ik doen door mee te gaan in een ontsnapping

Inderdaad, met Mark Cavendish en Edvald Boasson Hagen telt zijn team twee renners die voor ritzeges moeten zorgen. "Ik denk dat Mark zeker nog in staat is om etappes te winnen", meent de Antwerpenaar uit De Haan. "Hij heeft goed getraind en verschijnt hier bijzonder relaxed aan de start. Echt, hij is zeer goed gezind en heeft goesting in de Tour. Eigenlijk is dat altijd het geval bij hem. Sinds we samen koersen, merk ik dat hij in die Tour echt wel iets meer kan. Hij is ontspannen, een beetje zoals twee jaar geleden (toen hij vier ritten won). Mark is al zo vaak afgeschreven, met hem weet je nooit en hij zal zich zeker tonen in de sprints."

Niet bezig met klassement

In 2015 werd Pauwels 13de in het eindklassement, in 2016 42ste en vorig jaar 19de. "Met dat klassement ben ik niet bezig", aldus Pauwels. "In 2015 had ik geluk met een vroege vlucht en namen we veel tijd, maar dat geluk heb je niet elk jaar. Liever mik ik op een ritzege. Ik kijk echt uit naar de start en het valt me op dat ik minder nerveus ben dan andere jaren. Al stijgt de spanning wel een beetje, nu we zaterdag naderen. Maar de Tour is niet meer nieuw voor mij, ik weet wat me te wachten staat en dat scheelt toch een slok op een borrel."

Einde contract bij Dimension Data

Pauwels is einde contract bij Dimension Data. "Ik ben daar eigenlijk momenteel niet echt mee bezig", gaf hij toe. "Onze teammanager is ook nog maar net toegekomen in de Tour en ik zal wel eens met hem spreken deze week. Ik ben hier heel tevreden en ik denk dat het gevoel wederzijds is. Ik maak me er eigenlijk geen zorgen over en ik denk wel dat er in de loop van de zomer witte rook zal komen."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!