"Serge is een maniak op de koersfiets die almaar meer familieman werd"

02/02/18 om 14:30 - Bijgewerkt om 14:29

Anthony Pauwels (30) is de vier jaar jongere broer van Serge Pauwels. Beiden zijn van Edegem afkomstig en als kinesist-osteopaat bij Quick-Step Floors heeft Anthony nog andere affiniteit met het wielrennen. Hij is ook nauw betrokken bij de werking van het Medisch Trainingscentrum Ranst

"Ik koerste één seizoentje bij de aspiranten", knipoogt Anthony, "Met uitrijden als hoogste opbrengst. Daarna deed ik nog wat du- en triatlon, waarbij deelnemen en genieten essentiëler was dan scoren." Anthony heeft nog meer pijlen op zijn boog. Hij is al sedert de Olympische Spelen van Londen 2012 samen met de Australische profrenster Amy Louise Cure, met wie hij in oktober huwt. Geen figurantje in de koers, die Amy. Wel een vaste waarde in de Australische baanploeg: vierde in de ploegenachtervolging in Londen 2012 en een jaar later vicewereldkampioene ploegen- en individuele achtervolging. Een hardrijdster pur sang dus, die in mindere mate ook op de weg scoorde.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!