Sep Vanmarcke wil Omloop zo snel mogelijk vergeten

BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN © BELGA
Redactie KW

Sep Vanmarcke (EF Education First) stond zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad zonder meer bij de favorieten genoteerd, maar zakte er tijdens de beklimming van de Molenberg, op 42 kilometer van de finish, volledig door. Het licht ging uit bij Vanmarcke en hij zou niet meer in het stuk voorkomen. De West-Vlaming finishte uiteindelijk als 92e op de Onderwijslaan in Ninove.

“Heel de koers was mijn hartslag redelijk hoog, hoger dan normaal. Op de Molenberg ging het helemaal niet meer. Ik stond plots geparkeerd. Daar wist ik al dat het niet ging lukken om nog enige rol van betekenis te spelen in de finale. Ik heb dan ploegmakker Sebastian Langeveld nog wat geholpen en er het beste van gemaakt. Het is jammer, maar het is nu eenmaal zo. Ik kan me aan een paar dingen optrekken. Eén daarvan is dat ik al een overwinning achter mijn naam heb staan. De conditie is er toch wel, ik kende gewoon een mindere dag. We werken verder naar komende weken toe. Ik wil deze Omloop Het Nieuwsblad zo snel mogelijk vergeten”, bekende Vanmarcke.

Philippe Gilbert, in een vorig leven winnaar in 2006 en 2008, moest dit jaar tevreden zijn met de achtste plaats in de Belgische openingsklassieker. “Ikzelf reed misschien niet de perfecte koers vandaag”, aldus Gilbert. “Ik zat soms te ver geplaatst om mee te spelen. Maar de conditie is goed en ik trek met een goed gevoel naar Parijs-Nice. Ik ben alvast tevreden dat Zdenek Stybar kon winnen. Hij knapte voor ons de laatste jaren een pak werk op en ik gun hem deze zege echt wel.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier