Sep Vanmarcke verlengt contract en kijkt met veel vertrouwen naar Ronde van Vlaanderen

30/03/18 om 16:40 - Bijgewerkt om 17:10

Misschien is Sep Vanmarcke wel dé meest onderschatte outsider als het op winst aankomt in de Ronde van Vlaanderen zondag. De West-Vlaming werd dit jaar derde in de Omloop Het Nieuwsblad, finishte als zevende in de E3 Harelbeke, als 21ste in Gent-Wevelgem en afgelopen woensdag werd hij derde in een uitgeregende Dwars door Vlaanderen.

Sep Vanmarcke verlengt contract en kijkt met veel vertrouwen naar Ronde van Vlaanderen

© BELGA

Vanmarcke lijkt klaar voor de Ronde van Vlaanderen, waarin hij vorig jaar moest opgeven na val. In 2016 plaatste hij zich op de derde plaats, net als in 2014. Vrijdag maakte zijn team EF-Education First-Drapac ook bekend dat zowel Sep Vanmarcke als zijn luitenant Sebastian Langeveld hun contract verlengden.

"Ik ben er klaar voor. Ik was de afgelopen koersen al goed en dat gevoel heb ik nu nog steeds. De Ronde van Vlaanderen komt op het gepaste moment", straalde Sep Vanmarcke. "Ik ben in 'Vlaanderens Mooiste' altijd wel in orde en dat geeft telkens zelfvertrouwen voor de komende editie. Misschien komt het wel tot een sprint met enkele renners. Na 260 kilometer koers heb ik dan nog wel genoeg power in de benen om mijn kans te gaan. En vandaag ondertekende ik een contractverlenging tot 2020. Dat geeft ook een goed gevoel en wil zeggen dat de ploeg nog steeds in mij wil investeren."

Ploeg met hecht team aan de start

Quick-Step Floors en BMC zullen zondag wellicht de sterkste blokken vormen. "Dat kan wel, maar wij hebben ook een hecht team", riposteerde Vanmarcke. "En die twee geciteerde ploegen zullen sowieso de wedstrijd moeten dragen. Ik voel me heel goed. De afgelopen jaren werd ik alsmaar sterker en kreeg ik ook meer ervaring. Dat speelt zeker een rol in een koers als de Ronde van Vlaanderen. Waar ik mezelf zie in het kransje van favorieten? Zet Peter Sagan en Greg Van Avermaet maar een klasje boven mij. En ik heb ook een zeer sterke Tiesj Benoot bezig gezien de laatste koersen."

Vraag is ook waar de Ronde van Vlaanderen dit jaar gaat open barsten. "In een koers als de Ronde moet je flexibel zijn", besloot Vanmarcke. "Dat is het juiste woord. Reageren waar nodig. Er is geen geijkt scenario vastgelegd voor 'Vlaanderens Mooiste'. Eigenlijk is dat voor elke koers zo. We zien wel waar we stranden. Als steunpilaren heb ik Modolo, Scully en zeker niet te vergeten Sebastian Langeveld. Laatstgenoemde kende de laatste koersen wat pech. Zondag verwacht ik hem zeker in de finale."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!