Sep Vanmarcke: "Twee keer tegen de grond"

01/04/18 om 19:46 - Bijgewerkt om 19:45

Sep Vanmarcke (EF Education First-Drapac) kreeg tijdens de Ronde van Vlaanderen af te rekenen met pech. Zeker in het begin van de wedstrijd, toen hij maar liefst twee keer tegen de grond smakte.

Sep Vanmarcke: "Twee keer tegen de grond"

© BELGA

"In deze koers heb je best het geluk aan je kant. De Ronde van Vlaanderen viel in het begin dus tegen voor mij", verduidelijkte Vanmarcke. "De eerste vijftig kilometer lag ik tweemaal op de grond. Twee keer werd er voor mij gevallen en ik kon telkens de renners die op de grond lagen niet ontwijken. Ik werd weer geraakt aan mijn ribben maar kon toch mijn weg verder zetten."

Sep Vanmarcke: "Twee keer tegen de grond"

© BELGA

"Ik kon opnieuw mijn plaats opeisen in het peloton", ging Vanmarcke voort. "Wij zaten toen met een groepje achter Niki Terpstra en probeerden de kloof te dichten maar dat lukte niet, mede door het afstoppingswerk van onder andere Philippe Gilbert en Zdenek Stybar. Ik liep op het einde wat leeg. Op de Paterberg schoot ik zelfs in een kramp en ik kon niet meer reageren op de uitval van Peter Sagan. Het was een lastige dag vandaag, mede door de regen en het nerveuze gedoe in het begin van de wedstrijd."

(Belga - foto's Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!