Sarah Inghelbrecht wil uitblinken in haar Stalhille

© Foto Coghe
Redactie KW

Stalhille, de kleine deelgemeente van Jabbeke, veert wielerkundig nog eens op met een koers voor vrouwen. Sarah Inghelbrecht, die er opgroeide, zal een van de grote publiekstrekkers aan de start zijn. “Ik wil er mijn beste beentje voorzetten”, aldus de naar Gentbrugge uitgeweken Inghelbrecht.

Tot voor enkele jaren organiseerde WTC Stalhille begin oktober steevast een koers voor juniores of voor nieuwelingen, waar echter weinig deelnemers en bijgevolg weinig publiek op afkwamen. De jongste twee jaar zocht men het bij de nevenbond LRC, waarvan de drie wedstrijden meer vertier maar te weinig algemene voldoening met zich bracht. De plaatselijke Sarah Inghelbrecht, één van de beste eliterensters uit onze provincie, nam bij één van die gelegenheden deel aan de manche van de mannelijke 50-plussers en werd twaalfde. Sarah woont intussen met haar vriend Julien Stassen (ex-prof en nu mecanicien bij Wallonie-Bruxelles) in Gentbrugge en tot voor enkele jaren in Stalhille, wat Axelle Bellaert nog altijd doet. Zij mag zich dus meer gastvrouw wanen dan eerstgenoemde, wiens mama Linda Van Raemdonck deel uitmaakt van het bestuur van WTC Stalhille.

Mijn vormpeil is in een onverhoopte stroomversnelling beland

Axelle en Sarah hebben ongetwijfeld een zware voetafdruk gehad bij de keuze voor een vrouwenkoers, die anders niet aan de orde zou zijn geweest. Indien deze niet de verhoopte publieke opkomst brengt, weten ze daar niet meer. Sarah lijkt er alvast klaar voor om meer dan haar steentje bij te dragen tot het succes van de organisatie. “Mijn vormpeil is in een onverhoopte stroomversnelling beland”, klinkt ze opgetogen. “Na de Ronde van Valencia kwamen de Omloop van het Hageland en Le Samyn te vroeg. Maar vorige zaterdag maakte ik mezelf blij met een zesde plaats in Oostduinkerke. Zou de zilte Noordzeelucht mij meer goed doen dan mijn concurrentes? Kennelijk wel en jammer dus dat ik ‘s anderendaags niet op mijn elan kon doorgaan in de afgelaste Omloop van de Westhoek in Ichtegem. Dat levert mij dus extra reserves op voor mijn thuiskoers, waarin ik mijn beste beentje wil voorzetten.”

Rittenkoers in Thailand

Sarah muteerde deze winter van het Vlaamse Doltcini-Van Eyck naar het Nederlandse Mexx-Watersley Women’s Cycling Team, dat een internationaal programma afwerkt. Eerstvolgende opdracht voor Sarah is The Princess Maha Chakri Sirindhon’s Cup Tour of Thailand van 8 tot en met 10 april. Deelnemen is op zich essentiëler dan uitblinken, al zal het aan Sarah niet liggen om dat laatste te doen.

Dames elite in Stalhille

Zondag 17 maart 2019. Organisatie: WTC Stalhille en Sport en Welzijn Varsenare. Start om 15 uur en vermoedelijke aankomst 17.30 uur. Prijsdeling in Zaal Swaenenburg. Parcours (87,5 km of 13 X 6,7 km): Cathilleweg, Vaartdijk Noord, Nachtegaalstraat, Spanjaarstraat, Cathilleweg.