Sanne Cant pakt derde Europese titel

05/11/17 om 14:32 - Bijgewerkt om 17:04

Sanne Cant (Iko-Beobank) heeft zondag haar derde Europese titel in het veldrijden bemachtigd. In het Tsjechische Tabor versloeg de 27-jarige Lilse de Nederlandse Lucinda Brand in de sprint. Het brons ging naar de Italiaanse Alice Maria Arzuffi. Ellen Van Loy finishte als zevende.

Sanne Cant pakt derde Europese titel

© BELGA

Cant kroonde zich in 2014 en 2015 al tot Europees kampioene. In januari veroverde ze haar eerste wereldtitel in het Luxemburgse Bieles.

De wereldkampioene liet afgelopen woensdag verstek gaan voor de Koppenbergcross. Cant sukkelde met maag- en darmklachten, maar daar was zondag niet veel van te merken.

Lucinda Brand nam een blitzstart en trok meteen het hele pak op een lang lint. Achter de Nederlandse volgden onder anderen haar landgenotes Maud Kaptheijns en Annemarie Worst en de Italiaanse Eva Lechner. Sanne Cant had haar start ietwat gemist en volgde in de eerste ronde op de zesde plaats achter Ellen Van Loy. Cant zette in de tweede ronde meteen orde op zaken en nestelde zich in het wiel van Brand en Worst. Achter deze drie volgden Van Loy, Arzuffi en Lechner.

Bij het ingaan van de derde ronde had Lechner in haar eentje de kloof naar voren weten te overbruggen terwijl Worst haar metgezellen noodgedwongen moest laten rijden. Wanneer ook Brand in de problemen kwam, versnelde Cant. Arzuffi moest alle zeilen bijzetten om het wiel te houden van de wereldkampioene. Brand bundelde haar krachten andermaal en vocht terug naar het wiel van Cant.

Die twee zouden onderling uitmaken wie de titel zou pakken, want bij Arzuffi ging plots het licht uit. In de sprint met twee begon Cant van ver op kop en versmachtte ze zo Brand, die genoegen moest nemen met de dichtste ereplaats. Cant volgt als Europees kampioene Thalita de Jong op. De Nederlandse kwam in Tabor niet aan de start. Joyce Vanderberken (Zwevegem) werd veertiende.

(BELGA/foto BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!