Richie Porte werkt met vier West-Vlamingen

06/07/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 05/07/18 om 16:03

Wie wint de 105de Ronde van Frankrijk? pakt Chris Froome zijn vijfde? kunnen Nibali, Quintana, Porte en Bardet hem de baas? Of verrast een outsider? Wie het ook wordt, de eindwinnaar zal sowieso een link met onze provincie hebben. Wij zochten en vonden er 71 bij 19 kanshebbers. Nummer 5: Richie Porte.

Richie Porte werkt met vier West-Vlamingen

© BELGA

Wist u dat ...

... Porte pas op 25-jarige leeftijd voor het eerst tegen een West-Vlaming koerste? Dat gebeurde op 7 februari 2010, toen hij als neoprof de Trofeo Palma de Mallorca reed. Hij werd 160ste, net voor Tom Stubbe. Vier maanden later werd Porte zevende in de Giro, droeg hij drie dagen de roze trui en was zijn carrière als wielrenner helemaal gelanceerd. Later dat jaar koerste Porte ook voor het eerst op West-Vlaamse bodem, in de derde rit van de Eneco Tour met aankomst in Ardooie.

... Porte één keer met een West-Vlaming op het podium stond? Dat was op het WK ploegentijdrijden 2013 in Firenze. Porte werd derde met Team Sky, terwijl Kristof Vandewalle met Omega Pharma-Quick.Step goud pakte.

... Porte bij BMC Racing Team door vier West-Vlamingen omringd wordt? Dat zijn Noël Dejonckheere (logistiek), Klaas Lodewyck (ploegleider), Geert Tiebergyn (verzorger) en Jean-Marc Vandenberghe (mecanicien). "Richie rustige jongen", vindt Vandenberghe. "Het enige waarvoor wij bang zijn, is de kasseienrit. Als lichtgewicht zal hij zich daar niet in zijn sas voelen."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!