Quick-Step met Yves Lampaert mikt op nieuwe triomf

© BELGA
Redactie KW

Quick-Step Floors is zondag in de 102e editie van de Ronde van Vlaanderen meer dan ooit de te kloppen ploeg.

Met Philippe Gilbert heeft het de uittredende winnaar in de rangen, en Niki Terpstra toonde onlangs nog zijn goede vorm met winst in de E3 Harelbeke. Daarnaast kan Quick-Step rekenen op Yves Lampaert, die afgelopen woensdag voor de tweede keer op rij primus in Dwars door Vlaanderen was. En dan zijn er nog Zdenek Stybar met Florian Sénéchal en de beukers Iljo Keisse met Tim Declercq. Logisch dat alle teams tussen Antwerpen en Oudenaarde hun ogen naar de blauw-witte formatie zullen richten.

Geen kopman

“Ik denk niet dat ik moet herhalen hoe sterk we eigenlijk als team wel zijn. ‘The Wolfpack’ is klaar om morgen opnieuw toe te slaan”, stelde Patrick Lefevere zaterdag. “We starten in Antwerpen zonder uitgesproken kopman. Wij zetten, zoals de meeste ploegen, niet alles op één man. Neen, wij hebben dit seizoen al genoeg laten zien dat we diverse renners achter de hand hebben die het kunnen afmaken.”

“Een pak plannen in achterhoofd”

“Vorig jaar zette Philippe Gilbert de aanval in op de Muur van Geraardsbergen. Een exploot zonder kans op slagen dachten de meesten. Anderen vonden het gek dat de Belgische kampioen al op honderd kilometer van de eindmeet ging aanvallen. Wel allen hadden ongelijk. Het was geen onbezonnen daad van Gilbert, maar een wel uitgedokterd plan. En met succes afgerond. Of we daar dit jaar opnieuw de boel gaan laten ontploffen weet ik niet. Wij hebben een pak plannen in ons achterhoofd. Morgen zal alles veel duidelijker worden en als alles volgens plan verloopt staat er weer ‘een blauwe’ op het hoogste schavotje van de Ronde van Vlaanderen”, glunderde Patrick Lefevere.

Oliver Naesen fit voor start

Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) ging zaterdag nog eens testen en zat met de teamgenoten bijna twee uur op de fiets. Alles verliep naar wens bij de Belgische kampioen. Het is nu honderd procent zeker dat hij start in de Ronde van Vlaanderen.

Naesen kwam woensdag tijdens Dwars door Vlaanderen zwaar ten val en liep een blessure aan de knie op. Hij gaf naderhand zelf op. Even leek een deelname aan de Ronde van Vlaanderen op de helling te komen staan. Op een persconferentie, vrijdag in het rennershotel, stelde Naesen al dat hij zeker aan de start zou komen van de Ronde van Vlaanderen. Een laatste test zaterdag bevestigde dat.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier