Quick-Step Floors wil ook in 2018 op hoogste niveau meestrijden

09/01/18 om 16:14 - Bijgewerkt om 16:14

Quick-Step Floors telt 27 renners in 2018, twee minder dan vorig jaar. Weliswaar zag de ploeg veel renners afscheid nemen, de ambitie blijft ook in 2018 groot en het team wil op het allerhoogste niveau blijven meespelen en winnen.

Quick-Step Floors wil ook in 2018 op hoogste niveau meestrijden

© BELGA

Quick-Step Floors eindigde het jaar op de tweede plaats in de WorldTourranking, het hoogste plekje was voor Team Sky van Chris Froome, BMC bezette de derde stek. De ploeg van Patrick Lefevere pakte in 2017 maar liefst 59 overwinningen (twee meer dan het jaar voordien, van de 59 zijn er 56 UCI-overwinningen, red).

"2017 was exceptioneel, niet alleen in kwantiteit maar ook in de kwaliteit van onze overwinningen", blikte Patrick Lefevere op de teampresentatie in Calpe nog even terug. "We pakken 59 zeges, waarvan 30 op WorldTour, één monument (de Ronde van Vlaanderen met Philippe Gilbert, red) en zestien ritten in een grote ronde. Daar bovenop behaalden we nog eens 60 andere podiumplaatsen. Dat toonde aan dat we er ook stonden in de koersen die we niet wonnen. Ik ben trots dat we van de eerste tot de laatste koers konden winnen, van januari tot en met oktober."

Quick-Step Floors telt 27 renners in 2018, twee minder dan vorig jaar en zag negen renners vertrekken, onder wie heel wat toppers. Eerst was er het afscheid van Tom Boonen in april, voorts zochten onder meer Marcel Kittel, Matteo Trentin, Daniel Martin, Gianluca Brambilla, David De La Cruz en Julien Vermote andere oorden. De enige grote naam die daarvoor in de plaats kwam, is de Italiaan Elia Viviani. "Het klopt dat we enkele renners moesten uitzwaaien die een belangrijke rol in het teamsucces hebben gespeeld", beseft Lefevere. "Maar tegelijkertijd heb ik ook gezien dat een nieuwe generatie leiders, werkpaarden, knechten, sprinters en punchers klaarstaat. Ik heb er het grootste vertrouwen in dat we de juiste combinatie hebben van ervaren renners die hun verantwoordelijkheid zullen nemen en jonge talenten die klaar staan om enkele stappen te zetten."

2018 wordt het twintigste jaar dat Quick-Step in het peloton vertoeft. "Die prestatie is al redelijk ongezien", vindt de manager. "Net als het aantal zeges dat we sinds het ontstaan van de ploeg hebben behaald. Mijn hoop voor het komende seizoen? Ik ga niet beloven dat we evenveel overwinningen gaan behalen, maar we zullen zeker ons best doen om onszelf op het hoogste niveau te blijven bevestigen, wedstrijden te winnen en te laten zien waarom wij een van de beste ploegen zijn."

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!