Quick-Step Floors rijdt (laatste?) WK ploegentijdrit

© BELGA
Redactie KW

De ploegentijdrit op het WK wielrennen in Innsbrück zal in september gereden worden door Quick-Step Floors. Daarmee komt de ploeg van Patrick Lefevere enigszins in de geschiedenisboeken, want het is de laatste keer dat er op het WK een ploegentijdrit komt.

De UCI (de Internationale Wielerunie) publiceerde dinsdag de lijst van teams die zullen deelnemen aan de WK-ploegentijdrit op 23 september. Twaalf ploegen, waaronder dus Quick-Step Floors, zullen de 62 kilometer tussen ötztal en Innsbrück afleggen. De andere elf ploegen zijn AG2R La Mondiale, Astana, BMC, Bora-hansgrohe, Mitchelton-Scott, Movistar, Katusha Alpecin, Sunweb, Sky, Trek Segafredo en Lotto NL-Jumbo. Ook de continentale teams Tirol Cycling, Hrinkow Advarics Cycleang en Felbermayr-Simplon Wels zijn uitgenodigd.

Het is de laatste keer dat er een WK-ploegentijdrit wordt gereden, liet de UCI weten. Het huidige format bestaat sinds 2012, er wordt nagedacht over een nieuwe formule voor het WK van 2019 in het Britse Harrogate. Quick-Step Floors won de ploegentijdrit in zijn huidige vorm drie keer (2012, 2013 en 2016), BMC tweemaal (2014 en 2015) en Sunweb eenmaal (2017).

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier