Patrick Lefevere blijft prijzen pakken

01/04/18 om 20:14 - Bijgewerkt om 20:13

De blauw-witte brigade van Quick-Step Floors-manager Patrick Lefevere zette zondag ook de Ronde van Vlaanderen totaal naar de hand. Niki Terpstra pakte de zege, Philippe Gilbert eindigde als derde.

Patrick Lefevere blijft prijzen pakken

© BELGA

"We hebben al onze koersen gewonnen met tien verschillende renners", verklaarde Lefevere. "Natuurlijk weet je dat, wanneer je als team faalt in de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix, het toch wel weer niet goed genoeg is. Wel vandaag hebben we ook Vlaanderens Mooiste gewonnen."

Patrick Lefevere blijft prijzen pakken

© BELGA

"Niki Terpstra is een vreemde renner", analyseerde de manager. "Hij hangt soms tussen de groep alsof hij niet beter kan. Ook zoals hij naar de kopgroep reed. Iemand anders doet dat in één ruk. Terpstra deed dat in schijfjes. Even dacht ik dat hij helemaal ging plooien. Tot hij op de Oude Kwaremont helemaal los kwam. Niki reed op een gegeven moment Nibali eraf, maar toch chapeau voor die man. Die kwam voor het eerst naar de Ronde van Vlaanderen. De tweede plaats met Elia Viviani in Gent-Wevelgem is bij mij reeds helemaal vergeten. Zeker na vandaag. Het gaat goed met ons team na het tijdperk Boonen. Ook na Museeuw dacht iedereen dat we in een zwart gat gingen vallen maar dan was Tom Boonen er plots. Ik zit met een razend ambitieuze ploeg opgezadeld. Wat de jongens vandaag lieten zien was weer schitterend."

Patrick Lefevere blijft prijzen pakken

© BELGA

(Belga - foto's Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!