Organisatoren zetten in op sociale media Kattekoers

Ook kinderen konden zich uitleven. (Foto EF)
Redactie KW

De bestuursploeg van de Koninklijke Ypersche Wielerclub blikt tevreden terug op de voorbije Kattekoers. Ook dit jaar werd volop de kaart van de jeugd getrokken en ging er veel aandacht naar de sociale mediakanalen.

Op sportief vlak was er een wielerinitatie op de Grote Markt. Verder bood de organisatie een groot scherm aan met de wedstrijd van de profrenners en zette het in op sociale media. “We gebruikten de hashtags whosnext en nextgeneration en die hebben ons geen windeieren gelegd”, zegt Maxim Vannieuwenhuyze, die samen met Lize Leenknecht en Wim Van Cauwenberge verantwoordelijk was voor de sociale media.

Het trio startte begin dit jaar de Facebookpagina Kattekoers Ieper-Boezinge op. “We klokten afgelopen weekend af op net geen 1000 likes. We plaatsen binnenkort een aftermovie en hopen zo nog een aantal mensen te overhalen om ons te blijven volgen.”

Studenten Howest

Tijdens de koersen zelf plaatsten ze beelden van de start van de verschillende wedstrijden. “Tot 20.000 wielerliefhebbers hebben die gezien. We kregen voor de liveverslaggeving medewerking van studenten uit de opleiding sportjournalistiek van Howest Kortrijk. Met het inzetten op sociale media krijgen we zeker de jongeren mee in het koersverhaal. En ook de huidige generatie renners doet mee. Ze reageren dat ze het leuk vonden en vragen foto’s”, aldus Maxim Vannieuwenhuyze, die een postgraduaat sportmanagement volgt aan de VUB Brussel.

“Jongere generaties zullen meer en meer de koers volgen op de smartphone”

Op dit moment denkt Maxim niet dat de sociale media de televisie-uitzendingen kan wegblazen. “Daarvoor hebben we nog een te traditioneel koerspubliek. Maar de jongere generaties zullen meer en meer de koers volgen op de smartphone.”

Foto met Sagan

Bart Vannieuwenhuyze, vader van Maxim, was voorzitter van de wedstrijden. “Het was plezant. In het koerscafé Allez André verwelkomen we 560 gasten. Qua aankleding zetten we nog meer in op onze voormalige Olympisch kampioen.”

Er was opnieuw een eindfoto in Wevelgem met daarop de winnaars van de zeven wedstrijden. “Aan die eindfoto hangt een heel verhaal. De wedstrijd van de juniores eindigde rond de middag, terwijl de laatste koers pas in de late namiddag eindigt. We proberen de winnaars alvast een aangename tijd aan te bieden om dan in volle finale van de profs naar Wevelgem te rijden. De jonge renners die naast Peter Sagan op dat podium staan zijn dol tevreden en kijken al uit naar een volgende editie om zich opnieuw in de kijker te fietsen”, aldus Bart Vannieuwenhuyze.

(MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier