Organisatoren 35e Kasteelcross in Zonnebeke zijn tevreden ondanks iets kleinere opkomst

© BELGA
Redactie KW

De veldritgekte sloeg dit jaar niet echt toe in Zonnebeke. Waar vroeger het centrum al vroeg werd ingenomen door de veldritfanaten lag alles er nu heel kalm bij. Een van de reden was wellicht het niet open zijn van een café in het centrum van Zonnebeke.

In het kasteeldomein waren toch heel wat mensen opgedaagd al kunnen we zeker niet spreken van een topeditie. De toeschouwers waren verspreid over het parcours met natuurlijk de gebruikelijke concentraties rondom de eet- en drankstanden. Het veldrijden blijft immers een Vlaamse kermis.

“Toch zijn we tevreden”, klonk het bij de inrichtende wielerclub ‘ Eendracht maakt Macht’ die opnieuw instond voor een perfecte organisatie. “Er is overal een dalende tendens voor de veldritten die niet opgenomen zijn in een of ander klassement. We kunnen de editie van dit jaar plaatsen bij deze van vorig jaar waar we 2.000 à 3.000 toeschouwers hadden. Natuurlijk is dit heel wat minder dan de topedities met 5.000 à 6.000 aanwezigen.”

“Oorzaken zijn makkelijk te vinden. Dit jaar hadden we geen echte toppers, en de supporters willen nu eenmaal de toppers aan het werk zien. Maar desondanks kregen de aanwezigen een heel spannende wedstrijd. Het ontbreken van toppers is deels de oorzaak van de kalender met een wedstrijd op dezelfde dag in Nederland en de wereldbeker van Hoogerheide op zondag. Gelukkig viel het weer goed mee. Sportief gezien mogen we echt niet klagen.”

Ook de aangebrachte vernieuwingen zoals de inschrijving in het jeugdhuis de Maone en de viptent bij het landhuis waren echte verbeteringen. Het wordt uitkijken naar de editie van volgend jaar want iedereen is er van overtuigd dat de kasteelcross niet mag verdwijnen.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier