Organisatie bevestigt: Tourwinnaar Geraint Thomas exclusief aan de start van Kortrijk Koerse

07/08/18 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:48

Kortrijk Koerse krijgt voor het eerst in de geschiedenis de gele trui aan de start.

Organisatie bevestigt: Tourwinnaar Geraint Thomas exclusief aan de start van Kortrijk Koerse

Geraint Thomas is de grootste topper ooit op de affiche van Kortrijk Koerse. © BELGA

"Met veel trots kunnen we aankondigen dat niemand minder dan de winnaar van de Tour de France, Geraint Thomas, aan de start staat van Kortrijk Koerse 2018", aldus de organisatie.

Kortrijk Koerse is dit jaar aan de 83ste editie toe. "De gele trui van de voorbije Ronde van Frankrijk is meteen de grootste topper ooit op de affiche van Kortrijk Koerse. Na navraag bij de anciens uit ons bestuur leert dat het de eerste keer in de rijke geschiedenis van Kortrijk Koerse zou zijn dat de winnaar van de Tour de France aan de start staat. Oud-winnaar Lucien Van Impe kwam vele decennia geleden aan de start, maar niet in het jaar dat hij de Tour de France won."

Ook Tom Dumoulin (Team Sunweb) staat aan de start. "Hij werd dit jaar tweede in de Tour de France en werd vorig jaar nog eindwinnaar in de Giro. De sympathieke veelzijdige Nederlander zal ongetwijfeld één van de te duchten tegenstanders van Thomas worden. We willen elk jaar vernieuwend voor de dag komen en trekken dit jaar voor het eerst de kaart van de ronderenners. Kortrijk Koerse is het enige criterium dat Thomas dit jaar rijdt in België."

Het deelnemersveld wordt vervolledigd met nog tal van (inter)nationale renners. Kortrijk Koerse vindt plaats op vrijdag 17 augustus.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!