Ondanks blessures start Sep Vanmarcke in Ronde van Vlaanderen

Sep Vanmarcke kwam zwaar ten val in de E3 Harelbeke. © belga
Redactie KW

Sep Vanmarcke verschijnt zondag aan de start van de 103e Ronde van Vlaanderen. Dat maakte zijn team EF Education First vrijdag bekend. Vanmarcke sukkelde na een val in de E3 Harelbeke met blessures aan de ribben, enkel en knie en plande vrijdag een ultieme test. Die verliep positief.

De West-Vlaming werkte in een sneltempo aan zijn terugkeer en behoort tot het startende achttal van EF Education First. “Je bereidt je een hele winter voor voor dit moment, voor deze week en dan in de eerste grote wedstrijd val je”, gaf Vanmarcke nog mee in een korte reactie. “Dat was zo frustrerend.”

“We zullen natuurlijk geen topprestatie moeten verwachten van Sep“, verduidelijkte ploegleider – en broer – Ken Vanmarcke. “Hij testte vandaag een laatste keer en die test was positief. Eigenlijk is het al een heus wonder dat hij aan de start staat van de Ronde van Vlaanderen. Afwachten hoe hij de dag zal doorkomen.”

Vanmarcke, die zowel in 2014 als 2016 als derde eindigde in de Ronde van Vlaanderen, krijgt de Italianen Alberto Bettiol en Sacha Modolo, de Nederlander Sebastian Langeveld, de Deen Matti Breschel, de Amerikaan Taylor Phinney en de Nieuw-Zeelander Tom Scully naast zich.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier