"Of Klaas Vantornout stopt? Als een sponsor het ziet zitten, lapt hij er nog een jaar bij"

12/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt om 07:42

Er was een tijd niet zo heel lang geleden dat de West-Vlamingen op een BK veldrijden gegarandeerd borg stonden voor twee of zelfs drie gouden medailles. Daar kwam de voorbije twee winters echter abrupt een einde aan en ook dit jaar lijkt het kalf al voor de start verdronken. Dus vroegen we bondscoach Sven Vanthourenhout dan maar hoe hij de toekomst van generatiegenoot Klaas Vantornout inschat. "Ik denk ook dat Klaas nog een jaartje wil voortdoen."

In 2013 zorgden Klaas Vantornout, Eli Iserbyt en Alessio Dhoore in Mol voor drie gouden medailles. Een jaar later gingen Kenneth Van Compernolle, Iserbyt en Yentl Bekaert in Waregem met de hoogste eer lopen en in 2015 maakten Vantornout, Jan Denuwelaere en Iserbyt in Erpe-Mere het plaatje compleet. De voorbije twee BK's was de oogst echter mager: in 2016 enkel Yente Peirens in Lille, terwijl we twaalf maanden geleden in Oostende zelfs op twee zilveren en één bronzen plak bleven steken. Wordt het nu beter? Bondscoach Sven Vanthourenhout, momenteel in volle voorbereiding op de marathon van Antwerpen (22 april), analyseert de West-Vlaamse kansen in het Koksijdse zand.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!