Noor Ludvig Fischer Aaasheim wint Witte Donderdagprijs in Bellegem

De Noor Ludvig Fischer Aasheim stond in Bellegem op het hoogste schavotje. De Est Pajur Markus werd tweede en een andere Est Norman Vahtra werd derde. © WO
Redactie KW

Maar liefst 175 deelnemers kwamen er aan de start van de 66e Witte Donderdagprijs, grote prijs Germain Derycke in Bellegem.

De eerste ernstige aanval kwam tot stand na vijf van de 16 af te leggen ronden. Ricky Rossel was de aanstoker en hij kreeg Jan Verstraeten, Jacob Relaes, de Noren Ludvig Fischer Aasheim, Eirik Lunder en de Amerikaan Philip Short mee. Toen de achtervolgers dichter kwamen, ging Rossel nog even op zijn elan verder, maar uiteindelijk zou er zich in drie tijden een kopgroep van veertig renners vormen.

Uit de groep reden de Est Markus Kajur en de Noren Ludvig Fischer Aasheim en Eirik Westgaard weg op zes ronden van het einde. Vooraan viel Westgaard weg zodat het tot een spurt met twee kwam. De Let Ludvig Fischer Aasheim was de snelste voor de Est Markus Kajur. Op 35 seconden werd De Est Norman Vahtra. De volledige uitslag vind je hier.

(WO)