Nog 931 dagen tot Tokio 2020... En toen waren ze plots met drie

05/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 04/01/18 om 16:08

We kunnen er niet naast kijken: West-Vlaanderen momenteel heeft wat talent op de piste rondrijden. Nog opmerkelijker: de vrouwen nemen daarbij de bovenhand. Na Nicky Degrendele (21) solliciteren immers ook Saartje Vandenbroucke (21) en Shari Bossuyt (17) naar een olympisch ticket voor Tokio 2020. Op de Belgische pistekampioenschappen in Gent zetten ze hun kandidatuur in de verf. Wij trokken voor een dag naar de Blaarmeersen en zagen dat het goed was.

Zaterdag 30 december, 12.30 uur. Dertien dames nieuwelingen trekken zich op gang voor de scratch, die het Belgisch kampioenschap omnium opent. Vanuit de persruimte, hoog bovenin het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx, overschouwt collega-journalist Freddy De Geest de troepen. Al jaren volgt de uit Oost-Vlaanderen ingeweken Blankenbergenaar het pistegebeuren op de voet. "Shari Bossuyt heeft deze week al indruk gemaakt, hoor. Vooral in de puntenkoers. Daarin heeft ze zelfs alle elite (dames juniores en elite reden samen, maar er waren twee aparte klassementen, red.) gedubbeld. Op uitzondering van Annelies Dom zelfs twee keer. Oké, het is en blijft een wedstrijd in de wedstrijd en de elitedames zullen niet naar Shari gekeken hebben. Maar dan nog. Ze steekt erbovenuit." De Geest moet nog eens lachen. "Stress kent Shari alleszins niet. Gisteren stond ze op het middenplein, net voor de sprintfinale, nog de polonaise te dansen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!