Nieuw profcontract voor Jonas Degroote?

22/06/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 20/06/18 om 17:13

Wat mogen we het komende veldritseizoen verwachten van Jonas Degroote? Het is een vraag waar ook de veldrijder zelf het antwoord niet op weet. Na een compleet gemiste voorbereiding in het voorjaar van 2017 volgde een eerder kabbelende winter met slechts hier en daar een uitschieter. Zijn eerste jaar als profcrosser werd er zo één om snel te vergeten. Hard werken en hopen op een nieuwe kans is voorlopig het enige dat de Zillebekenaar kan doen.

Het verhaal van de beloftevolle veldrijder is ondertussen al wel bekend. In zijn laatste jaar bij de beloften ploeterde hij nog van de ene toptiennotering naar de andere, beloond met een selectie voor het WK in Bièles. Geen onaardige resultaten met het oog op een profcontract. En dat kwam er ook. De Zillebekenaar vond onderdak bij het eerder bescheiden Team Mahieu-Kona-Vandermeeren, een ploeg waar hij zich best goed bij voelde. Ondanks zijn knieproblemen en de daarbij horende twijfels, gaven ze hem toch een kans op het hoogste niveau.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!