"Niet wat we ervan verwacht hadden"

29/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 28/12/17 om 11:47

Na een uitstekende zomer op de weg begon Gianni Vermeersch (25) met hoge verwachtingen aan zijn crosscampagne. Maar ondanks een prima seizoensbegin draaide zijn vierde winter bij de profs voorlopig op een sisser uit. Vader Stefaan evalueert. "Na zijn terugkomst uit Amerika was het niets meer."

We haalden het begin november in onze reportage over de prijzengelden van de West-Vlaamse profrenners al aan: veldrijder Gianni Vermeersch was er in drie maanden tijd in geslaagd om meer prijzengeld te vergaren dan een groot deel van zijn collega's op de weg. Winst in een UCI 1.1-koers in Nederland, een podiumplaats in de Ronde van Limburg, dichte ereplaatsen in de Ronde van de Limousin... de pret kon niet op en dus waren de verwachtingen voor het nieuwe veldritseizoen hooggespannen. "En het begon ook uitstekend", knikt vader Stefaan, die zelf als wegrenner bij de elite zonder contract een wel heel gestoffeerde erelijst opbouwde. "In Eeklo eindigde hij als vijfde en zond...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!