Nicky Degrendele trekt op stage naar Japan, het land van de keirin

Na het WK nam Nicky Degrendele een welverdiende rustpauze. © a-BELGA
Redactie KW

Ook Nicky Degrendele werd maandag door Vlaams Minister van Sport, Philippe Muyters (N-VA), in de bloemetjes gezet. Degrendele pakte op het WK baanwielrennen in het Nederlandse Apeldoorn begin maart een gouden plak in de keirin.

Nicky Degrendele vertrekt zaterdag naar Japan, de bakermat van de keirin. “Het wordt de eerste keer dat ik een voorjaar buiten Europa doorbreng. Ik ben benieuwd wat er mij te wachten staat”, keek Degrendele hoopvol vooruit.

Na het WK nam de renster een welverdiende rustpauze. Die is nu ten einde. In Japan wachten haar enkele zware weken in het beroemde plaatselijke keirincircuit. “Japan is het land van de keirin”, legde Degrendele uit. “De sport is er heel groot. Ik kijk uit naar het avontuur. Ik ga er hard werken, maar mij toch ook amuseren.”

De voorbije jaren trainde Degrendele vaak in Aigle, bij het hoofdkwartier van de UCI. Een terugkeer naar Zwitserland lijkt de komende jaren echter niet op het programma te staan. “Momenteel zijn er geen plannen in die richting”, aldus Degrendele. “Bovendien is de piste er beschadigd en is mijn coach er vertrokken.”

Te veel duurtrainingen?

Voor het WK in Apeldoorn viel te horen dat Degrendele er sinds haar bronzen plak op het WK in 2017 in Hongkong te veel duurtrainingen had gedaan, waardoor het EK datzelfde jaar in Berlijn tegenviel. Degrendele nuanceerde dat enigszins. “Misschien hebben de duurtrainingen me achteraf niet slecht gedaan. Het EK in Berlijn was inderdaad een tegenvaller, maar ik had in Apeldoorn wel een bredere basis. Misschien heeft dat wel meegespeeld in het behalen van de wereldtitel.”

Deze zomer volgt het EK in Glasgow (2-7 augustus), het eerstvolgende doel waar Degrendele naar toe zal pieken. “Dat klopt. Een EK is minder belangrijk dan een WK, maar het valt ideaal dit jaar. Glasgow wordt dus een tussendoel voor mij, op weg naar het WK in Pruszkow (in februari 2019) en de Spelen in Tokio (in de zomer van 2020).”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier