Nederlandse Marianne Vos wint Parkcross bij vrouwen

Marianne Vos volgt zichzelf op als eindlaureaat van de Parkcross. © Coghe
Redactie KW

De 30-jarige Marianne Vos heeft woensdag de Parkcross in Maldegem bij de vrouwen elite gewonnen. De Nederlandse haalde het na een solo die ze inzette nog voor half wedstrijd. Haar landgenote Annemarie Worst werd tweede nadat zij Laura Verdonschot achter haar hield. Ook vorig jaar was Vos de sterkste van het pak. Kersvers wereldkampioene Sanne Cant werd zevende.

Het was Maud Kaptheijns die het pak op sleeptouw nam. Met Sanne Cant, Maud Kaptheijns, Marianne Vos, Annemarie Worst, Loes Sels, Katherine Compton en Laura Verdonschot trokken zeven leidsters de tweede ronde in. Marianne Vos, de winnares van vorige editie, bleef op de hard bevroren ondergrond fors doorgeven en ranselde zo de kopgroep helemaal uit elkaar. Vos had ter hoogte van de balkjes, die zich halfweg het parcours situeerden, zowat 10 seconden bijeen gesprokkeld op Sanne Cant die op haar beurt versnelde en op zoek ging naar de Nederlandse. Maar plots ging het licht uit bij de wereldkampioene en zij moest, halfcross, zelfs lossen uit een achtervolgende groep met Katherine Compton, Maud Kaptehijns, Annemarie Worst en Laura Verdonschot.

Cant nestelde zich daarna vast in het wiel van Loes Sels. Met nog drie ronden voor de boeg telde Marianne Vos 20 seconden voorsprong op haar naaste achtervolgers. Cant volgde dan al op 40 seconden. Het sein dan voor Worst en Verdonschot om het tempo op te voeren. Zij konden zo een verbeten strijd leveren voor de dichtste ereplaats want de leiderspositie van Marianne Vos kwam niet meer in gevaar. Ter hoogte van de zandstrook leek Worst Verdonschot achter haar te kunnen laten maar laatstgenoemde vocht terug en vervoegde na het wasbord opnieuw haar metgezel. Worst kon in de laatste rechte lijn opnieuw afstand nemen van Verdonschot en haalde het zo voor de dichtste ereplaats.

Marianne Vos volgt zichzelf op als eindlaureaat van de Parkcross. De wedstrijd maakt geen deel uit van een regelmatigheidsklassement.

(Belga)

Bekijk hieronder de volledige uitslag:

Dames Elite.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier