Nederlands toptalent wint 1ste Nokere Koerse bij vrouwen: geen West-Vlaamse dames in top tien

Shari Bossuyt sprintte naar de 26ste plaats. Daarmee werd ze net niet eerste West-Vlaming, want Jesse Vandenbulcke deed nog enkele plaatsen beter. © BELGA
Redactie KW

Lorena Wiebes schrijft als eerste haar naam op de erelijst van Nokere Koerse. Ze was de snelste in een pelotonssprint. Jesse Vandenbulcke werd 21ste en eerste West-Vlaamse. Shari Bossuyt haalde er een 26ste plaats uit.

Lorena Wiebes (Parkhotel-Valkenburg) heeft woensdag de eerste editie van Nokere Koerse voor vrouwen elite gewonnen. De Nederlandse haalde het na een massasprint van de Duitse Lisa Klein. Lotte Kopecky pakte de laatste podiumplaats. Kelly Van Den Steen werd zesde, Annelies Dom finishte als negende. Onze West-Vlaamse rensters haalden de top tien niet. Wel een vriendin van een West-Vlaamse renner. Kelly Van Den Steen, vriendin van Michael Vanthourenhout, werd zesde. Jesse Vandenbulcke werd 21ste en eerste West-Vlaamse. Shari Bossuyt eindigde op de 26ste. Ann-Sophie Duyck werd 79ste en Lara Defour 96ste. Justine Louchaert haalde de eindstreep niet.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier