Natourcriterium Putte verwelkomt verschillende West-Vlaamse Tourrenners

02/08/18 om 15:11 - Bijgewerkt om 15:10

Vrijdagavond organiseert de gemeente Putte het derde natourcriterium. Vijf Tourrenners hebben hun deelname bevestigd, onder wie Yves Lampaert, Timothy Dupont en Guillaume Van Keirsbulck.

Natourcriterium Putte verwelkomt verschillende West-Vlaamse Tourrenners

Yves Lampaert eerder deze week in Roeselare. © BELGA

Belgisch kampioen Yves Lampaert (Quick-Step Floors) is wellicht de grootste vedette van het vijftal. Vorig jaar won hij al veel sympathie van het publiek door Dwars door Vlaanderen en het BK tijdrijden te winnen, dit jaar is zijn populariteit er dankzij het BK op de weg niet minder op geworden.

Ook de Italiaan Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) won zieltjes in ons land door vorig jaar de Brabantse Pijl te winnen. De rasspurter, die tijdens de voorbije Tour zowel in La Roche-sur-Yon als in Quimper de tweede plaats pakte, heeft zelfs een eigen fanclub in België.

Ook Timothy Dupont en Guillaume Van Keirsbulck (beiden Wanty-Groupe Gobert) hebben er een knappe Tour op zitten: Van Keirsbulck vanwege enkele lange ontsnappingen, Dupont vanwege zijn knappe spurtwerk in zijn allereerste Tour.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!