"Na Eli's wedstrijd wisten we al dat we een plezante avond zouden hebben"

09/02/18 om 10:00 - Bijgewerkt om 10:56

De ene kroonde zich zondag voor de tweede keer tot wereldkampioen veldrijden bij de beloften. De andere deed het hem drie jaar geleden voor en moest zondag bij de profs enkel een indrukwekkende Wout van Aert voor zich dulden. Eli Iserbyt (20) en Michael Vanthourenhout (24) zijn niet alleen ploegmaats van elkaar bij Marlux-Bingoal, maar ook vrienden. "Vroeger vond ik Eli een kleine ambetanterik, maar je moet hem een beetje kennen. Hij is anders eenmaal je hem beter kent", lacht Vanthourenhout.

Het mag buiten dan wel bijtend koud zijn, de zon maakt op deze eerste woensdag van februari lange overuren en drie dagen na zijn tweede wereldtitel in het veld bij de beloften voelt de sfeer in de camper van Eli Iserbyt heel warm aan. Luttele ogenblikken later komt Michael Vanthourenhout, Eli's ploegmaat bij Marlux-Bingoal en de kersverse vicewereldkampioen bij de profs, ons vergezellen. Het leeftijdsverschil is vier jaar, maar de twee kunnen het uitstekend met elkaar vinden. Tijdens het speed-interview gechronometreerd klokten we af na exact 15 minuten en 42 seconden volgt de ene kwinkslag na de andere. En deze willen willen we u alvast niet langer onthouden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!